Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz  İlçemiz Tarım İşletme Müdürlüğünde düzenlenen kahvaltıda Kaymakamımız Sn. M. Sami Yılmaz, Belediye Başkanımız Sn. İsrafil Göçgün, AK Parti İlçe Başkanı, İlçe daire amirleri ve muhtarla bir araya geldi.  Kahvaltıda ve AK Parti İlçe Binası önünde konuşma yapan Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sistemine ilişkin; “Bu sistem, kesinlikle hukuk devleti ilkesine daha uygundur. Bu sistem demokrasiye daha uygundur. Hiç şüpheniz olmasın yüzde 50'nin üzerinde oy alarak yönetmek daha demokratik daha milli iradeye uygundur” dedi.

Halk oylamasına değinen Yılmaz, “İnan ki bu halk oylaması, cumhuriyetin ilanı kadar önemli. Çok partili demokratik hayata geçiş kadar önemli.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Biz çoğunu 2007’de tamamladık, çok azı kaldı. Bunu çok net olarak söylüyorum. Ve bu da Türkiye’yi yarı başkanlık sistemine yaklaştırdı. Bir de 2014'te Recep Tayyip Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçince artık bu makam eskiye kıyasla çok daha güçlü bir hale geldi. Gittikçe bunu kurumsallaştırıyoruz inşallah. Başbakanımızın dediği gibi ‘Erdoğan için değil her doğan için.’ Millet kimi seçerse o olacak. Millet kimi seçer? Tayyip Erdoğan’ı, Devlet Bahçeli’yi, Kılıçdaroğlu’nu seçer. Milletin seçtiği başımızın, gözümüzün üstünde. Bundan bir sıkıntı var mı? Yani ‘millet yanlış yapar’ demedikçe, bu milletin tercihinden dolayı bir rahatsızlık olabilmesi mümkün değil. Bu sistem kesinlikle demokrasiye daha uygundur.”

MHP İlçe teşkilatını da ziyaret eden Yılmaz pazar esnafını dolaştıktan sonra ilçemizden ayrıldı.

Bakan İsmet Yılmaz