Belediyemiz tarafından tertip edilen 14 Mayıs Anneler Günü programı geçtiğimiz hafta Pazar günü Ulaş Gölü Mesire alanında düzenlendi.

İlçe Kaymakamımız Sn. Mahmut Sami Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, tüm annelerin gününü kutlayarak, "Bir toplumu değiştirmek istiyorsanız kadın yetiştirin. Gerçekten de tarihimize baktığımızda geçtiğimiz çok önemli yolların muhteşem annelerin çocuklarından çıktığını görüyoruz. Yavuzları, Fatihleri yetiştiren analardır. İnşallah Türkiye'nin, dünya tarihinde en mükemmel şekilde yerini alması için siz analar Fatihler, Yavuzlar yetiştireceksiniz."

Belediye Başkanımız Sn. İsrafil Göçgün de annelerin dünyanın en değerli varlığı olduğunu belirterek, "Sadece bir gün değil, her gün annelerimizi başımızın tacı yapmalıyız. Annelerimize karşı 'öf' bile demememiz gerekiyor çünkü şuna inanıyoruz ki cennet anaların ayakları altındadır. Onun için gençliğin annelerin kıymetini çok iyi bilmesi gerekiyor. Anneler huzur toplumunun baş mimarıdır." diye konuştu.

Yılmaz ve Göçgün, etkinlikte "yılın annesi" seçilen annelere plaket verdi.

Programda"anne"temalı şiir, düz yazı ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerine seslendirirken, ödülleri programa katılan anneler tarafından verildi.

Çeşitli gösterilerin ve hediyelerin sunulduğu programda katılanlara yemek ikramı yapıldı.

Anneler Günü