4-16 Ekim tarihleri arasında İstanbul Yeni Kapı Meydanı'nda gelenelsel hale gelen ve bu yıl 7.si düzenlenen 'İstanbul sivas Günleri-2016' açılış töreni gerçekleşti.

Sivas Platformunca düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmet YILMAZ,Sivas Valisi Davut GÜL,İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN,Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza YERLİKAYA,Belediye Başkanı Sami AYDIN,Sivas Milletvekilleri Ali AKYILDIZ,Hilmi BİLGİN,Habib SOLUK,Selim DURSUN,İstanbul Milletvekilli Ekrem ERDEM,Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail ERDEM,Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim YILDIZ,İlçe Kaymakamları,Belediye Başkanları,Sivaslı Siyasiler,Bürokratlar ve İstanbul'da yaşayan binlerce Sivaslı katıldı.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Sn. İsmat YILMAZ,Valimiz Davut GÜL,İstanbul Valisi Vasip ŞAHİN ve beraberindekiler etkinlik alanındaki Sivas'ı tanıtan stantları gezerek,Sivas'ın  tarihi ve kültürel değerlerini yakından incelediler.

İlçe Kaymakamımız Sn. Orhan ALTUN ve Belediye Başkanımız Sn. İsrafil GÖÇGÜN'ün,İlçemiz için yapılanproje ve etkimlikleri anlattıkları sinevizyon gösterisi ile başlayan İlçemizin tanıtım programı ise yoğun ilgi gördü.

Programda konuşma yapan İlçe Kaymakamımız Sn. Orhan ALTUN,''Ulaş'ın daha yaşanabilir bir yer olması için Ulaş Kaymakamlığı ve Ulaş Belediyesi olarak var gücümüzle çalışmaktayız.Kabul edilen 'Ulaş Gölkay' ve 'Geleceği İşleyen Hünerli Eller' projelerinin yanı sıra üzerinde çalışmakta olduğumuz projelerimizle Ulaş'a Sivas'a büyük değerler kazandırmaktayız'' dedi.İkinci kez İstanbul Sivas Günlerinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sn. ALTUN,'Uzaktan yakından İstanbul Sivas Günlerine katılan tüm Sivaslılara ve Hemşehrilerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

Belediye Başkanımız Sn. İsrafil GÖÇGÜN ise konuşmalasında;''Ulaşlı olarak İlçemizin modern,turistik ve kültürel değerlerini koruyan bir ilçe olarak,Sivas'ta ve hatta Ülkemiz de ilk akla gelen yerlerden biri olarak zihinlerde iz bırakması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz.Ulaş Kaymakamlığı ile koordineli olarak çalışmamız da bunun etkisi büyük''dedi.15 Temmuz Darbe Girişimine de değinen Başkan GÖÇGÜN,o kasvetli günde Şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet,Gazi olanlara da şifalar dileyerek sözlerini tamamladı.İlçemizin tanıtım programı çeşitli hediye ve plaket taktimi ile sona erdi.

7İNCİ İSTANBUL SİVAS GÜNLERİ